InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Program

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa. 23 Ekim-20 Aralık 2017

InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı, 20 Ekim’de Startup Haftasonu ile Şanlıurfa’da başlıyor. Startup Haftasonu’nda jüri tarafından seçilenler 23 Ekim – 20 Aralık tarihleri arasındaki hızlandırıcı programa katılmaya hak kazanıyor.
Sen de ‘iş fikrim var, takımımı kurdum, projemi hayata geçirmek için desteğe ihtiyacım var’ diyorsan, o zaman başvuru dönemi sona ermeden başvuru sayfasından katılımcı başvuru formunu doldur!
InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı sonunda, girişimlerini hayata geçirmeye hazır olan girişimcilerden oluşan takımlar, hibe alma fırsatına sahip olacak.
Son başvuru tarihi 19 Ekim 2017, kaçırmadan başvur!

Program

InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı Türkiye’de girişimci olmak isteyen tüm gençleri ve Türkiye genelindeki mültecileri hedeflemektedir. Programın amacı InnoCampus eğitim programını kullanarak katılımcılara iş fikirlerini ve girişimlerini hayata geçirme noktasında destek vermektir.

Son Başvuru

19 Ekim

Startup Haftasonu

20-22 Ekim

Girişim Hızlandırıcı Program

28 Ekim -20 Aralık

Demo Günü

20 Aralık

Program 20 – 22 Ekim tarihlerinde InnoCampus Startup Haftasonu ile başlayacaktır. Başvuran en iyi takımlar seçilerek InnoCampus Startup Haftasonu’na davet edilirler. Burada 48 saat içinde az uyku, bol kahve ve mentorların desteğiyle fikirlerini sunma aşamasına gelirler. Etkinlik sonunda jürinin seçtiği en iyi takımlar 28 Ekim – 20 Aralık tarihleri arasında, 9 hafta süren yoğun girişim hızlandırıcı programa katılırlar. Bu süre içinde yoğun ve uygulamalı bir girişimcilik eğitimi ve mentorluk desteği ile iş fikirlerini hayata geçirmek üzere çalışırlar.

Girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra, InnoCampus konteynırlarında girişimcilerin prototip üretebilecekleri YapLab da bulunmaktadır. Katılımcılar bu YapLab’da 3B yazıcı, lazer kesici ve Arduino atölyelerine katılarak hızlı prototip üretme metotları üzerinde çalışırlar. Program sonundaki demo gününde fikirlerini proje jüriye, ortaklarına ve yatırımcılara sunarlar.

Başvuru Koşulları

InnoCampus Şanlıura Programı aşağıdaki koşulları karşılayan ve kendi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri hedeflemektedir. Startup haftasonunda seçilecek en iyi takımlara 23 Ekim – 20 Aralık tarihleri arasındaki hızlandırıcı programa katılım ücretsizdir. Bu program yoğun ve tam zamanlı bir kamp olacaktır.

  • Halihazırda üzerinde çalışmaya başladığı somut ve yenilikçi bir iş fikrine sahip olmak,
  • Ürününün prototipini (fiziksel ürün, websitesi, uygulama veya hizmet) yapmış olmak,
  • Potansiyel kullanıcı ve müşterilerle görüşmüş olmak,
  • Beraber çalıştığı bir takıma sahip olmak,
  • Türkçe ve/veya İngilizce yazabilmek ve konuşabilmek
  • Programın 90%’ına eksiksiz katılmayı taahhüt etmek

InnoCampus Nedir?

InnoCampus farklı şehirleri gezerek genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olan ve kar amacı gütmeyen mobil bir girişim hızlandırıcı / YapLab programıdır. 3 konteynırdan oluşan, bir gün içerisinde kurulabilen / kaldırılabilen taşınabilir bir sistem (toplam 90 m2 alan) olan InnoCampus, 3 tırın üzerinde şehir şehir dolaşır.

InnoCampus’ün amacı, Türkiye’nin her bölgesindeki gençlere girişimciliğin farklı aşamalarında ihtiyaçları olan araçları öğretmek, cesaret vermek ve onları yolculuklarının ilerleyen aşamalarında da destek alabilecekleri kişi ve kurumlarla tanıştırmaktır.

InnoCampus şu ana kadar Adana, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Gaziantep ve Urla’da 8 farklı eğitim programı gerçekleştirdi. Sıradaki InnoCampus Programı Şanlıurfa’da gerçekleşecek.

IOM Hakkında

Birleşmiş Milletler Göç Kurumu, Uluslarası Göç Örgütü (IOM) 1951’den beri göç ve mülteci alanında hükümetler ve resmi olmayan kuruluşlar ile ortaklaşa çalışan dünyanın önde gelen hükümetlerarası kuruluşlarından biridir.

Göç hareketlerinin insancıl ve düzen içinde yürütülmesi noktasında hükümetlere ve göçmenlere hizmet ve tavsiye veren IOM’in bünyesinde 165 üye, 8 gözlemci ülke bulunmakla beraber, 100’den fazla ülkede ise ofisleri bulunmaktadır.

IOM; göçün insancıl bir şekilde yönetilmesi, uluslararası iş birliklerinin arttırılması, göç sırasında yaşanan problemlere Pratik çözümler bulma ve göçmenlere, mültecilere ve yerel göçmenlere insani yardım sağlanması için çalışmaktadır.

IOM’in Türkiye’de yaşayan mülteci ve ev sahibi Türklere yönelik yürüttüğü Geçim Kaynakları Programı dahilinde, InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programına teknik ve yasal bilgisi ve tecrübesi ile destek veriyor.

Daha fazla bilgi için: www.turkey.iom.int   |  IOM – UN Migration Agency  |   IOM Turkey