InnoCampus Üreten Festival 24 saat süren çok disiplinli takımların eğitmenler ve mentorlerle birlikte dijital teknolojilere yönelik projeler geliştirdikleri bir maratondur.
Katılımcılar ilgi duydukları proje alanlarına başvuru yapabildikleri gibi kendi projeleri ile de başvurabilirler. Katılımcılar hem mentorlar ve eğitmenler tarafından desteklenirken hem de birbirleri arasında da bilgi ve deneyim paylaşımı yaparlar. InnoCampus YapLab (Fab Lab) katılımcılara ihtiyaç duydukları ekipman ve üretim desteğini sağlar.
24 saat sonunda her takım projelerini sunar.
1-2 Aralık 2017 tarihlerinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde kurulan InnoCampus konteynırlarında gerçekleştirilecek InnoCampus Üreten Festival’de takımlar Nesnelerin İnterneti, İnsansız Hava Aracı, 3B Yazıcı Montajı, Çocuklar için Teknoloji Oyunları, Robotik olmak üzere 5 farklı alanda çalışma imkanı bulacaklar.
Son başvuru tarihi 23 Kasım 2017. Katılmak için başvuru formunu doldurun!
Katılımcılar başvuru sırasında bu alanlardan birini seçebilecekleri gibi kendi proje takımlarıyla da başvurabilirler.
1 Aralık saat 13:30’da başlayacak olan Üreten Festival 24 saat sürecek. Etkinlik boyunca katılımcılara yiyecek ve içecek sağlanacak, ancak etkinliğin yapısı gereği konaklamaya ihtiyaç duyulmayacaktır.
InnoCampus farklı şehirleri gezerek genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olan ve kar amacı gütmeyen mobil bir girişim hızlandırıcı / YapLab programıdır. 3 konteynırdan oluşan, bir gün içerisinde kurulabilen / kaldırılabilen taşınabilir bir sistem (toplam 90 m2 alan) olan InnoCampus, 3 tırın üzerinde şehir şehir dolaşır.
InnoCampus’ün amacı, Türkiye’nin her bölgesindeki gençlere girişimciliğin farklı aşamalarında ihtiyaçları olan araçları öğretmek, cesaret vermek ve onları yolculuklarının ilerleyen aşamalarında da destek alabilecekleri kişi ve kurumlarla tanıştırmaktır.
InnoCampus şu ana kadar Adana, İzmir, Çanakkale, İstanbul ve Gaziantep’te 8 farklı hızlandırıcı programı gerçekleştirdi. InnoCampus şimdi de Şanlıurfa’da.
Birleşmiş Milletler Göç Kurumu, Uluslarası Göç Örgütü (IOM) 1951’den beri göç ve mülteci alanında hükümetler ve resmi olmayan kuruluşlar ile ortaklaşa çalışan dünyanın önde gelen hükümetlerarası kuruluşlarından biridir.
Göç hareketlerinin insancıl ve düzen içinde yürütülmesi noktasında hükümetlere ve göçmenlere hizmet ve tavsiye veren IOM’in bünyesinde 165 üye, 8 gözlemci ülke bulunmakla beraber, 100’den fazla ülkede ise ofisleri bulunmaktadır.
IOM; göçün insancıl bir şekilde yönetilmesi, uluslararası iş birliklerinin arttırılması, göç sırasında yaşanan problemlere Pratik çözümler bulma ve göçmenlere, mültecilere ve yerel göçmenlere insani yardım sağlanması için çalışmaktadır.
IOM’in Türkiye’de yaşayan mülteci ve ev sahibi Türklere yönelik yürüttüğü Geçim Kaynakları Programı dahilinde, InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programına teknik ve yasal bilgisi ve tecrübesi ile destek veriyor.
Daha fazla bilgi için: www.turkey.iom.int | IOM – UN Migration Agency | IOM Turkey