İTÜ Makina’dan mezun olduktan sonra Amerika’ya yüksek lisansını yapmaya gitti. Orada doktorasını robotik, akıllı sıvılar ve mekanik titreşimlerin izolasyonu üzerine yaptı. Doktorasından sonra Brüksel’de Procter & Gamble (P&G)’da proje yönetici olarak çalışmaya başladı. P&G’deki 7 senelik kariyerinde İspanya, Belçika, Mısır, Fas ve İtalya’da yaşadı, oralarda farklı proje ve programlar yönetti. En son yönettiği programda B. Avrupa ve K. Amerika için yeni bir ürünün tasarımından Ar-Ge’sine, üretim tesisinin kurulmasından lansmanına kadar bütün evrelerinde görev aldı. Ürünün başarılı lansmanının ardından 1 senelik izin alıp 14 yıldır uzakta kaldığı Türkiye’ye döndü ve ülkesi için faydalı olacağını düşündüğü InnoCampus projesi üzerine takım arkadaşlarıyla çalışmaya başladı. Projenin potansiyelini ve geleceğini gördükten sonra da P&G’deki görevinden istifa etti, şu anda tam zamanlı olarak InnoCampus’te çalışmaktadır.
2011 yılında Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünden mezun olduktan sonra bilim iletişimi konusunda eğitimler almış ve bu alanda Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından olmuştur. Aldığı bilimsel eğitimi disiplinler arası işbirliği içinde uygulayarak bilime ve topluma katkıda bulunmayı hedefler. Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi’nin ardından MTA’da bulunan Enerji Çocuk Müzesi’nin kuruluşunda konsept ve içerik geliştirmede aktif görev aldıktan sonra çeşitli okul dışı eğitim programlarında ve son olarak İTÜ Bilim Merkezi’nde görev aldı. 2016 yılının başlarında InnoCampus projesi ile tanıştıktan sonra tam zamanlı olarak InnoCampus’te çalışmalarına devam etmektedir.
2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İmalat Mühendisliğinden mezun olduktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Endüstriyel Tasarım bölümünde yüksek lisans yaptı. Endüstriyel tasarım öğrencilerin eğitimi, açık kaynak donanımlar ve açık tasarım araştırma alanlarından bazıları. InnoCampus YapLab’da çocuklardan üniversite öğrencilerine kadar farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına yönelik eğitim içerikleri, atölyeler tasarlamakta ve YapLab teknolojileri eğitimleri vermektedir. Prototip yapmak isteyen girişimcilere, bu süreçte destek olmaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler ile birlikte İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olmadan önce Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Hollanda Maastricht Üniversitesi’nde Avrupa Çalışmaları Bölümü’nde eğitim gördü. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Centre International de Formation Européenne’de Avrupa Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans yaptığı sırada çok uluslu şirketlerin pazarlama departmanında yöneticilik yaptı. Son olarak Ülker’de Türkiye’de lider markalardan birinin marka yöneticiliğini yaptığı sırada hayallerini gerçekleştirmek üzere istifa ederek dünyayı gezmeye karar verdi. Hayattaki en büyük tutkusu insanları (özellikle kadınları ve çocukları) kendi potansiyellerinin farkına varmaları ve bunu, hayalleri doğrultusunda kullanmaları yönünde güçlendirmek. Bu doğrultuda, Landmark Worlwide’da gönüllü tanıtım liderliği ve kişisel gelişim koçluğu; TurkishWin’de kız öğrenciler için gönüllü mentorlük yapmaktadır. Şu anda InnoCampus’te tam zamanlı olarak çalışarak, kendi hayallerinin peşinde gitmekten ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese hizmet vermekten gurur duyuyor.
Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversitenin son yılında InnoCampus projesinde çalışmaya başladı. 2014 yılında üniversiteden mezun olan Doruk, bir e-ticaret start-up ı olan incir.com’da iş analistliği yaptı. 2016 yazından itibaren Innomate’de Proje Yöneticisi olarak çalışmakta.
InnoCampus’le tanıştığım ilk dakikadan itibaren hayalimdeki her şeyi yapabileceğime inandım ve o zaman gerçekten yapmak istediğim işin FabLab’ta çalışmak olduğunu fark ettim. InnoCampus takımına dahil olduğumdan beri, her gün yeni şeyler öğreniyorum ve takımdaki herkes benim gelişimime olağanüstü katkıda bulunuyor. InnoCampus takımı benim için dünyada dahil olabileceğim en iyi takım!
En büyük hayallerimden biri, InnoCampus FabLab’da bulunan 3 Boyutlu yazıcılar, Lazer kesici ve CNC makinası, Arduino elektronik kitlerinin Türkiye’de her yerde olması ve bu teknolojilerin, projesini gerçekleştirme hayali olan herkese destek olması. Bu yüzden en büyük hedeflerimden bir tanesi de Türkiye’de yaygın olmayan veya bulunmayan prototipleme makinalarını yaygınlaştırmak.
1992’den bu yana Balkanlardan Afganistan’a dünyanın farklı yerlerinde diplomatik görevlerde bulundu. Sosyal inovasyon ve girişimcilik konularıyla tutku derecesinde ilgileniyor. Ortak çalışma alanlarının ortak aklı geliştirdiğini ve yaratıcılığı arttırdığını düşünüyor. İnsanlar arasında anlamlı karşılaşmalar kurgulayarak samimi bağlar oluşmasına katkıda bulunmayı çok seviyor. Roma’da ve Brüksel’de Türkleri ve Türkiye’ye ilgi duyanları biraraya getirdi. InnoCampus projesiyle ise üniversite gençliğine inovasyon ve girişimcilik ruhu aşılanmasında gönüllü olarak aktif rol oynuyor.
Üniversite hayatının ilk yıllarından itibaren inovasyon ve yenilenebilir enerjinin farkındalığını arttırmak için kurduğu ekiple beraber ulusal ve uluslararası platformlardaki Yakıt Pili (Hidrojen) ile çalışan araç yarışları için projeler yaptı ve dereceler kazandı. Edindiği bu tecrübeyle Yüksek Lisans eğitimini Almanya’da Audi Global Merkez bünyesinde yaptı ve A8 & TT modellerinin Hidrojen Ar-Ge projelerinde yer aldı. Brüksel’de Toyota Avrupa Genel Merkezi’nde Kalite bölümünde Proje (Prototip) liderliği yaptığı süre boyunca İngiltere, Rusya, Fransa, Türkiye ve Japonya’da projeler yönetti. 2015 yılında kurumsal işinden ayrıldı ve sivil radar alanında yüksek teknoloji yerli ve milli ürünler üreten Radarsan’ın kurucu ortağı oldu. Aynı zamanda Innocampus ve Innomate takımıyla birlikte Türkiye’deki girişimcilik ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek ve bu konuda uluslararası bir işbirliği ağı kurmak için çalışıyor.Ülkemizin geleceği olan gençlerin, girişimcilik fikirlerini inovasyon ve takım çalışmasıyla somut hala getirirek prototiplerini yapmalarına destek olma fikri onu çok heyecanlandırıyor. Bu sayede gençlerin kendilerini geliştireceklerini, imkânsızlıkları yeneceklerini ve kariyerlerini belirleyip ülkemizin aydınlık geleceğine katkıda bulunacaklarına yürekten inanıyor. “Unutmamalıyız ki donanımlı yetişen bir genç, bir sonraki nesle bırakacağınız en değerli miras olacaktır” sloganını Innocampus projesi için benimsiyor.
Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde lisansını tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi almak için 2006 senesinde Belçika’ya yerleşti. Brüksel’deki VUB (Vrije Brussel Üniversiteit) Üniversitesi’nden Applied Computer Science ve Master of Management alanlarında iki ayrı yüksek lisans derecesi elde etti. Akademik eğitimine paralel olarak 2007 yılında Hewlett Packard (HP) Belçika ofisinde Teknoloji Danışmanı olarak Belçika’daki profesyonel kariyerine başladı. 2011 yılından bu yana uluslararası çapta yönetim ve teknoloji danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren Accenture danışmanlık şirketinin Belçika ofisinde Uzman Danışman olarak kariyerine devam etmektedir. Pek çok çok-uluslu firmanın bölgesel ve global büyüklükteki projelerinde proje yöneticisi olarak görevini sürdürmektedir. Üniversite yıllarından itibaren farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak rol almıştır. Şu anda Brüksel’de Türkiye ile ilgilenen, pek çok farklı alanda çalışan profesyonellerden oluşan 1000’in üzerinde Türk ve yabancı üyeyi bir araya getiren Turkish Connections Platform’un Genel Koordinatörlük rolünü yürütmektedir. Aynı zamanda InnoMate Innovation & Technology Partners’ın kurucu ortaklarından olup InnoCampus proje takımında aktif olarak görev almaktadır.
Portekiz’de 7 aylık bir stajın ardından 2000 yılında Türkiye’ye döndüğünde, mezuniyetin ardından kariyerine yurtdışında başlamaya karar verdi. Çalışma hayatına Brüksel’de Procter & Gamble’da başladı. Daha sonra HP’de iş geliştirme müdürü olarak kariyerine devam etti. 10 yılı aşan uluslararası kariyerinde, HP’de aldığı bölgesel ve küresel görevlerle, birçok uluslarası şirketin iş modellerini, teknoloji temelli yeniliklerle yeniden tanımlamalarına destek oldu.
İlaç sektörünün önde gelen firmalarına danışmanlık hizmeti verdikten sonra heyecanla takip ettiği girişimcilik ve inovasyon alanındaki çalışmalarını profesyonel hayata taşımak amacıyla kendi danışmanlık firmasını kurdu. Lise eğitimini Robert Kolej’de, Hukuk eğitimini Koç Üniversitesi’nde tamamladı. Bunun üzerine, American University Washington College of Law’da Uluslararası İş Hukuku alanında yüksek lisans programını başarı ile tamamladı. Cadwalader, Wickersham & Taft LLP, Dünya Bankası, Pfizer ve Nobel İlaç çalıştığı kurumlar arasındadır. Sosyal sorumluluk projelerine ve değişime katkısı olan projelere gönüllü olarak destek vermektedir. TurkishWIN üyesi olan Özlem, iş hayatının dışında doğada zaman geçirmekten, koşmaktan, şnorkel ile dalmaktan, yenilikleri yaratmaktan ve keşfetmekten keyif alıyor. InnoCampus projesine gönüllü danışmanlık ve mentorlük desteği vererek gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin parçası olmaktan mutluluk duyuyor.
Koç Lisesi’ni bitirdikten sonra çocukluk hayali olan Makine Mühendisliğini okumak için Koç Üniversitesi’ne gitmiştir. Türkiye’de Ford’da ve Belçika’da Procter and Gamble (P&G) firmalarında stajlarını tamamladıktan sonra kariyerine Belçika’da başlamaya karar verip 2009 yılında üniversiteden mezun olunca Belçika’ya yerleşmiştir. Deterjan departmanı altında 2 farklı ürün grubunda Global Proje Lideri olarak çalışıp Fransa, İtalya, İspanya, Brezilya ve Japonya fabrikalarında üretim hattı projelerinde liderlik yapıp aynı zamanda bu projeler için 10 farklı ülkeden makineler tedarik etmiştir. Sıvı deterjan sektörünün en büyük paketleme inovasyon projesinde dizayn aşamasından tüm Avrupa marketinde satışa çıkmasına kadar mühendislik sorumlusu olarak görev almıştır. 2015 yilinda Turkiye’ye donup kurumsal bir start up olan Duracell firmasinin P&G den ayrilip tek basina kurulma asamasinda yer almistir. Su anda Duracell TICCAR bolgesi Tedarik Zinciri Mudurlugu gorevine devam etmektedir.